lördag 9 oktober 2010

Lax med mangosalsa

Jag blev inspirerad av "Halv åtta hos mig"...i ett av avsnitten presenterades bland annat mangosalsa som ett moment i en meny. Gått och smålurat lite på det faktiskt. Är ju jättegott!!

Jag valde att steka portionsbitar av laxfilé samt att servera detta tillsammans med äggnudlar.

Laxfilébitarna i pannan.....

Äggnudlar i grytan.....

Förberedd mangosalsa......

Resultatet av den färdiga middagen.

Helt klart godkänt av mina smaklökar. Ida tyckte också att det smakade bra...hon tyckte kanske chilin i salsan var lite väl stark. (hon mognar nog snart till sig)

En enkel, färgglad och ändå lättlagad rätt.

Till mangosalsan tog jag:

1 stor mango, skalad och tärnad

1 stor tomat, urkärnad och småbitad

1/2 röd lök, skalad och hackad

1/2 röd spansk peppar, urkärnad och smått hackad

ca 2 msk olivolja

2 msk lime saft

salt

Blanda ihop alla ingredienser. Smaka av och krydda mer med lime alt salt om det behövs. In i kylen i väntan på servering.

Laxen steker du ca 4-5 minuter på varje sida. Kryddas med salt och peppar.

Äggnudlarna läggs i kokande vatten och får ligga i grytan med plattan avstängd i 5 minuter.....eller anvisningarna på nudelpaketet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar