måndag 4 oktober 2010

Kotletter i vitlöks- och örtsås- En bra start på veckan

Jag hade en bit benfri kotlett som skivades i jämntjocka skivor. De fick småputtra i en sås med vitlök och örter. Smaskens tyckte Ida, Liv och kompisen Isabelle.

Egentligen sätter fantsin och matinspirationen inga gränser till hur resultatet på en gryta blir.

Som inspirationsrecept kan du göra följande:

ca 800g benfri kotlett i bit

3 vitlöksklyftor

1 tsk dragon

1 tsk mejram

2 tsk oregano

ca 100g philadelphiaost

2 dl mjölk

1 1/2 dl mjölk el vatten

lite soja

1 paprika

1 tomat

salt och peppar

Börja med att bryna kotletterna i en stekpanna med en klick smör. Skala och finhacka vitlöken och låt den steka med mot slutet. Krydda med örtkryddorna. Tillsätt philadelphiaosten och grädden och låt det koka ihop med kotletterna. Tillsätt mjölken som du tycker konsistensen på grytan verkar för tjock. Tillsätt aningens soja för att få fin färg.

Tillsätt hackad paprika samt grovhackad tomat och låt det koka med det sista. Sänk plattan väsentligt och låt den knappt puttra.

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen och servera slutligen den färdiga middagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar