torsdag 7 oktober 2010

Fiskgryta mitt i veckan

Onsdag är i regel min lediga dag. Så var det denna veckan. Fick lite egen tid till att göra vissa inköp. När det gäller middagsmaten har jag ju lite extra tid att laga något gott eller testa nya recept. Ida har sedan några dagar föreslagit något med fisk och det tog jag fasta på till idag. Ett recept från Ica´s Billiga Veckan fick bli min inspiration. Nu hittar jag inte orginalreceptet här på nätet, utan ni får hålla till godo med min version.

                        

Fiskgryta med tomat (räcker lätt till 4 vuxna och blir säkert lite över)

6-8 potatisar av fast sort, skalade och bitade

4 morötter, skalade och bitade

1 gul lök ,skalad och grovhackad

2 vitlöksklyftor, skalad och pressad

2 tsk timjan

2 msk olivolja

1 dl vitt vin/matlagningsvin

2 burkar krossade tomater, varav den ena avrunnen i sil

1 tärning fiskbuljong

1 tärning kalvbuljong

5 dl vatten

1 burk Gourmet Creme Fraiche saffran & tomat

ca 500g fisk, färsk eller fryst, (ex torskfilé, hoki eller hajmal) tinad och delad i ca 3x3 bitar.

Fräs potatis,morötter,lök och timjan i olivolja. Tillsätt vitlök,krossade tomater,vin,buljongtärningarna och vattnet.Låt småkoka i ca 20 minuter. Smaksätt grytan med creme fraichen, salt och peppar.

Se till så att grytan håller temperatur för att till slut tillsätta fisken i omgångar. Låt det koka i 6-8 minuter. Kolla av så att fisken känns klar.

Servera med turkiskt yoghurt som topping och nyvärmd baguette.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar