söndag 10 oktober 2010

Cupcake a la Toblerone

Denna fina lite disiga höstmorgon inspirerades jag till att baka. Cupcakes är något som jag vill testa lite extra. Förra gången jag bakade just cupcakes var det med Polly och en mörkare ton på frostingen. Ida är inte så förtjust i mörk choklad....så idag gör jag en ljusare variant till henne.

Ja, Toblerone var det ju......

....Philadelphia i frostingen.....

Färdiga för gräddning....

...färdiggräddade i väntan på att bli dekorerade

En gullig och god munsbit till eftermiddagskaffet,kanske

Till 12st Cupcakes

2 ägg

3 dl farinsocker

100g smält smör

3 msk kakao

2 3/4 dl vetemjöl

1 dl starkt kaffe

2 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

100g´s Toblerone (= 12 färdiga bitar att bryta loss)

Vispa socker och ägg pösigt. Blanda de torra ingredienserna i en skål.

Tillsätt det smälta margarinet i äggsmeten och tillsätt sedan mjölblandningen och sist rör i kaffet. Fördela i 12 större muffinsformar som placerats i en muffinsplåt. Lägg en tobleronebit på varje muffins. In i ugnen, 175 grader ca 15 minuter.

Ta ur muffinsen ur ugnen och låt dem svalna i plåten. Gör under tiden frostingen.

50g smör

200g Philadelphia

ca 2,5 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker.

Börja med att röra smör och philadelphiaost till en jämn och len smet. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och blanda väl. Spritsa eller bred ut ett tjockare lager på alla muffinsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar