torsdag 9 september 2010

Matinspiration

Lätt att gå i gamla fotspår.......här skall testas nya maträtter.

Ïdag blev det till att testa Sötsur gryta med ananas och paprika. Receptet är hämtat från Svensk Köttinformation.

 

Till 4 portioner

500g färsk grisbog, strimlad

2 msk soja

2  dl ananasspad och vatten

1 msk rödvinsvinäger

1 tsk salt

1 krm vitpeppar

1/2 tsk ingefära

1 gul lök, skivad

1 röd paprika, tärnad

1 msk ljus maizenaredning

200g konserverad ananas i bitar

 

250g tagliatelle

salt

Blanda kött med soja. Koka upp ananasspadet,vatten,vinäger,salt och kryddor. Lägg i kött och lök, lite i taget så att vätskan hålls kokande. Sjud i 10 minuter.

Tillsätt paprika. Sjud ytterligare 5 minuter. Red med maizenaredning och koka i 1 minut. Blanda ner ananasen vid servering.

Koka pastan i saltat vatten.

(Tips: bogen kan även bytas ut mot färsk skinka)

Min kommentar: Helt okej...gott....fast jag skulle kanske valt att servera grytan med ris. Och så dubblade jag ingredienserna till såsen. Det gillar vi här.  Kändes lite kinamat.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar