söndag 19 september 2010

Ida äter som en hel karl

Trots att klockan är halv nio på kvällen tackar inte Ida nej till en ordentligt tillagad portion mat. Efter fotbollsträningar och mycket idrottsaktiviteter i skolan går det åt mycket mat.

Jag passade på att förbereda för morgondagens middag och då blev det att Ida,nyss hemkommen från dagens träning, fick äta av:

Baconlindad köttfärslimpa.

Till det koktes potatis och lagades brun sås. Tillsammans med lingon och tomater......mums, perfekt.

Recept på detta hittar du här

8 hg blandfärs

1 dl finhackad purjolök

1/2 dl ströbröd

1 1/2 dl havregryn

3 dl mjölk

1 ägg

1/2 påse Knorr Löksoppa (pulver)

vitpeppar

1 pkt bacon

Sätt ugnen på 175grader.

Blanda ströbröd,havregryn och mjölk och låt det stå några minuter.

Tillsätt sedan färsen,purjon,ägg,löksoppan (pulvret) och kryddor. Blanda alltsammans väl utan röra i smeten för länge. (färsen blir seg och trådig då)

Forma till två lika stora jämnformade limpor och lägg på bakpappersklädd långpanna. Dela baconpaketet i två delar och fördela skivorna lite omlott på de båda limporna.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45-60 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar