torsdag 16 september 2010

Gulasch på fläskbog

Av fläskbog, som är ett billigare kött, kan man laga flertalet olika goda middagar. Jag tycker det passar bäst i grytor, då köttet behöver lite längre tillagningstid.

                                  

Till middag igår gjorde jag:

Gulasch på fläskbog

 Till 4personer:

500g färsk fläskbog,strimlad

2 gula lökar, strimlade

1 röd paprika, strimlad

smör till stekning

2 msk paprikapulver

1 tsk mejram

2 tsk hela kumminfrö

2 vitlöksklyftor, pressade

2 msk tomatpuré

vatten

1 msk konc kalvfond

4 potatisar, råa, i tärningar

1 tsk citronskal, rivet

salt och malen vitpeppar

Bryn kött, lök och paprika i smör i en stekgryta. Tillsätt paprikapulver,mejram,kummin,vitlök och tomatpuré.

Tillsätt vatten så att det precis täcker och avsluta med kalvfond. Koka upp, lägg på lock och sjud i ca 20 minuter.

Tillsätt potatis. Låt allt sjuda 10 minuter till (eller tills potatisen känns genomkokt). Krydda med citronskal, salt och peppar.

Till detta serverade jag turkisk yoghurt som topping och nyvärmd baguette.

                              

Helt okej vardagsgryta!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar