måndag 6 september 2010

Farmor Ullas havrekex

Elisabeth, Peters syster, hade bakat så goda småkakor som vi blev bjudna på. Hon hade även innan servering brett på lite chokladkräm, typ nutella. Så dessa skall jag absolut testa.

                           

Farmor Ullas Havrekex

7,5 dl havregryn

4dl vetemjöl

250g smör

3dl socker

2,5dl kaffegrädde

1,5 tsk bikarbonat

Gör så här:

1. Rör ihop ingredienserna. Knåda till en deg.

2. Låt degen vila i ca en timme innan utbakning.

3. Kavla ut degen till ca 0,5 cm tjocklek.

4. Forma kexen genom att använda baksidan på ett rivjärn och pressa till lite grann.

5. Lägg på bakpappersklädd plåt och grädda i 175 grader i cirka 10 minuter eller tills kakorna blir gyllenbruna.

Ett litet tips: Trava 10-15 st färdiga kakor på hög och knyt ett band runt dem. Perfekt att ta med till värden/värdinnan som en liten extra gåva.

Elisabeth hade tagit sitt recept från tidningen Land. Jag hittade detta på recept.nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar