lördag 18 september 2010

Egen majonäs

                              

En god majonäs kan vara "pricken över i:t" till många rätter....vad sägs om färska räkor,kokta kräftor, dip till pommes frites, som tillbehör till en god köttbit, kanske i en skål på tacobuffén, dippa nyvärmd baguette ......ja,sitter jag och funderar en stund till så kommer jag säkert på många fler användningsområden, men ni förstår vad jag menar......en god majonäs är verkligen helt suveränt.

                                 

Ett litet recepttips på att göra själv:

2 äggulor

1 tsk röd/-,eller vitvinsvinäger

1/2 tsk färskpressad citronsaft

1 tsk dijonsenap

2 dl neutral rapsolja

1 dl olivolja

salt och svartpeppar

Vispa samman äggula,vinäger,citron,senap och 1/2 tsk salt i en bunke.Krydda med en 1/2 tsk svartpeppar.

Vispa i oljan lite i taget tills såsen börjar bli tjock och ljus. Häll inte på för mycket olja på en gång, då såsen kan riskera att spricka. Smaka av och krydda ev med mer salt och peppar.

Mmmm.....njut!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar