onsdag 22 september 2010

Baconlindad kycklingfilé

Trots lite stress med att få maten klar i tid så funkade det alldeles utmärkt med Baconlindad fläskfie med mozzarella, ris och örtsås.

Medans kycklingen är inne i ugnen tillagas det andra under tiden.

4 port

4 kycklingfileér

1 mozzarellaost

ca 8 baconskivor

Till örtsåsen:

1/2 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 msk smör eller margarin

2 msk hackad basilika (färsk eller fryst)

1 tsk torkad dragon

1 krm torkad timjan

1,5 dl vatten

1/2 grönsaksbuljongtärning

1,5 tsk maizenaredning ljus

1 1/2 dl vispgrädde alt matlagningsgrädde

1 dl lätt-cremefraiche

ca 1/2 msk pressad saft av lime

några droppar kinesisk soja

salt,peppar

Sätt ugnen på 225 grader.

Börja med att putsa kycklingfileérna och skär en skåra i varje filé. Lägg skivad mozzarellaost i skåran och linda 2 baconskivor runt varje filé. Lägg i ugnssäker form och stek i ugnen ca 20-25 minuter eller tills kycklingen är helt genomstekt.

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Örtsåsen:

Hacka ,den skalade löken, och vitlöken väldigt fint. Stek löken mjuk och gyllengul i matfettet. Tillsätt örtkryddorna och låt dem fräsa med en kort stund. Tillsätt maizena blandat i vatten och sedan den halva buljongtärningen under omrörning.Tillsätt sedan grädde och creme fraiche och låt såsen sjuda i ca 10 minuter. Häll av den steksky som bildats från kycklingen ( förutsatt att kycklingen är helt klar ) Smaka av med limesaft och mer kryddor om det behövs.

Mmmmmm.....vansinnigt gott!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar