torsdag 19 augusti 2010

Karrékalops

...höstmörkret börjar krypa sig närmare.....man hör liksom i träden att höstvindarna är på gång....

Det inspirerar mig till att laga grytor. Idag blev det Karrékalops med kokt potatis och rårörda lingon.

                                  

Just den här grytan har funnits med mig sedan många år tillbaka. En maträtt som blir ihågkommen och uppskattad. Prova gärna:

500g benfri fläskkarre i grytbitar
2 stora morötter i slantar
1 purjolök
2 msk stekmargarin
1/2-1 tsk salt
7 kryddpepparkorn
3 lagerblad
1 1/2 köttbuljongtärning
1 1/2 msk vetemjöl
2 1/2 dl grädde (Matlagnings)
1 1/2 dl vatten
2 tsk soja

Bryn grytbitarna, tillsammans med purjon. Lägg i morötter, salt, kryddpeppar, lagerblad, buljong. Vispa ut mjöl i grädden o vatten. Rör ner det. Krydda på med sojan i grytan. Koka upp i ca 10-15 minuter.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar