söndag 22 augusti 2010

Jag testar Kidneybönbiffar på barnen

Fredagen bjöd även den på lite inspirationshunger från min sida. Även Buffés senaste nummer var källan till detta recept

Kidneybönbiffar med Jalapeno och Majsyoghurt

För 4 pers

1 burk kidneybönor (400g)

400g kokt,kall potatis

1/2 dl inlagd,skivad jalapeno

1 tsk timjan

2 tsk spiskummin

2 1/2 msk potatismjöl

olja till stekning

salt och peppar

Majsyoghurt

2 dl matyoghurt (10%)

1 burk majs (ca 350g)

1. Häll av och skölj bönorna. Mixa hälften av dem i matberedare eller med stavmixer. Grovhacka resten av bönorna. Mosa potatisen med en gaffel.

2. Hacka jalapenon.

3. Blanda noga samman alla ingredienser till bönbiffarna. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

4. Forma 12 biffar av smeten. Stek dem gyllenbruna ca 1 minut på varje sida i olja i en stekpanna.

5. Häll av och blanda majsen med yoghurten. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar.Servera biffarna med majsyoghurten och gärna tomatkokt matvete. (se recept nertill)

Tomatkokt Matvete

För 4 pers

Skala och finhacka 2 gula lökar. Fräs 1 dl tomatpuré och lök i 2 msk olja i en kastrull. Tillsätt 1 1/2 dl chilisås, 7dl vatten, 1 grönsaksbuljongtärning och 2 msk salt. Låt koka upp. Tillsätt 4 dl matvete och låt koka ca 15 minuter under lock på svag värme tills matvetet är mjukt. Rör om då och då. Låt gärna stå 5-10 minuter före servering så att kornen sväller något. Blanda ner 1 dl hackad basilika och 1 dl hackad persilja strax innan servering.

Liv, 6år, utbrast -Vad är detta för mat?.....fast gillade sedan den Tomatkokta Matveten.

Ida, 17år, undrade om det var något kött till? Mitt svar var: Nej. Denna rätt är vegetarisk.....Hon gillade alltihop.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar