fredag 20 augusti 2010

Buffé inspirerar

i detta, det senaste numret som damp ner i brevlådan i tisdags. Flera jättebra recept som passar oss här hemma.

Idag lagade jag:

Västerbottenpinnar -Sveriges godaste fiskpinne

Som beskrivning av receptet kan man läsa: Elegant och god fiskpinne med en läckert frasig panering med cornflakes och västerbottenost som samtidigt gör fisken extra saftig.

Till 4 personer

500g skinn-och benfri laxfilé

3dl cornflakes

2dl riven västerbottenost

2 ägg

1 1/2 dl vetemjöl.

smör,rapsolja,salt

1.Krossa cornflakesen. Blanda med osten i en skål.

2.Vispa upp äggen. Häll ut på en tallrik. Häll mjölet på en annan tallrik.

3.Skär laxen i pinnar eller någon annan rolig form. Krydda med 1tsk salt runt om.

4.Vänd laxen först i mjöl,sedan i ägg och sist i ost-och cornflakesblandningen. Lägg fiskpinnarna på en torr skärbräda och låt dem torka några minuter.

5.Stek fiskpinnarna i omgångar i smör och olja, ca 2 minuter på varje sida.

6.Servera gärna västerbottenpinnarna med en yoghurtsås smaksatt med dill och kryddor, lättkokta grönsaker och klyftpotatis.

...och detta blev jättegott. Rekommenderar jag varmt!!

    www.ica.se/Recept-Mat/Matskola/Vasterbottenpinnar/

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar