måndag 6 april 2009

Köttfärslimpa skall bli gott

Jag har förberett med att göra köttfärslimpor nu ikväll. Det blev även en omgång köttbullar när jag ändå var igång.

Kolla godingarna!!!

Vill ni ha receptet  så följer det här under

6-8 portioner

8 hg blandfärs

1 gul lök

1 dl ströbröd

3,5-4dl mjölk

1-1,5 tsk salt

1 krm vitpeppar

2 msk potatismjöl

Fyllning:

125g mozzarella

1 tomat

basilika

Ett paket bacon (140g) att lägga över limporna

Börja med att vagt bryna löken på låg värme i stekpannan. Den skall knappt få någon färg utan bara bli genomskinligt blank.

Blanda sedan ströbröd med mjölk i en större bytta. Ställ åt sidan ca 10 minuter så att ströbrödet får svälla.

Hacka under tiden mozzarellan och dela tomaten samt ta bort inkråmet.Hacka sedan även den i små bitar. Blanda med mozzarellan och tillsätt ca 1 msk fryst eller torkad basilika.

Åter till köttfärsen:

I med färsen i ströbrödblandningen samt tillsätt kryddorna och potatismjölet. Dela smeten i tre lika stora delar och lägg på bakpappersklädd långpanna. Platta ut varje del litegrann och lägg på fyllning på varje. "Vik" upp kanterna på färsen och forma till limpor.

Dela ett paket bacon på två och fördela skivorna på de tre limporna.

In i ugnen i 175° i ca 1 timme.

Mmmmmm....servera med ex hemlagat potatismos, kokt potatis och sås, ris och sås osv osv....Smaklig måltid önskar jag er!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar