tisdag 10 mars 2009

Planera maten

Att planera middagar och skriva inköpslistor är faktiskt för mig en rogivande fritidssysselsättning. Det är mycket som skall stämma med fotbollsträningar,jobb och andra inbokade aktiviteter under veckan.

Vilka dagar hinner jag laga mat? Hur lång tid har jag på mig då innan ex träning eller match?

Vad finns att tillgå i frysen,vad skall inhandlas?

Det är ekvationer som skall gå ihop. Både ekonomiskt och tidsmässigt. För mig brister det ofta med tiden. Då är det bra att ha de där färdiglagade rätterna i frysen. Ta fram och koka ris,pasta,potatis osv.

Och framför allt nu när varmare tider nalkas och man befinner sig mer på utsidan än insidan. Då är det också hur skönt som helst att ha planerat så matlagningen inte tar så mycket av den lediga tiden. Perfekt att då bara kunna plocka fram ur frysen.

Och då har jag inte nämnt hemmabakade kanelbullar....typiskt helt suveränt att ta fram till den oplanerade lilla utflykten.

Nej,nu skall jag absolut börja sätta mig ner lite oftare och tänka till och dela med mig till er av det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar