tisdag 3 mars 2009

Nytt från Milda....

....provade jag här hemma idag.

Milda Matlagningsgrädde, taliensk tomat & ricotta.

och

falukorv från Karlsson i Härryda....

Inspirerad av ett recept vi hade på event i butiken förra veckan. Här hemma kallade de den för "korvstroganoff". Nej,sa jag. Detta är en "kreolsk korvgryta" (okej,skillnaden är hårfin till utseendet, men den smakade väldigt gott)

Till 4-5 personer

600g falukorv

2 grillade paprikor (jag grillade själv i ugnen, men det finns att köpa färdigt på burk)

1 gul lök

smör eller margarin till stekning

2,5 dl Milda Mat Italiensk tomat & ricotta

2 msk chilisås

1 msk flytande kycklingfond alt  en buljongtärning

salt och peppar

Skär korv och paprika i bitar. Skala och hacka löken. Stek korven och löken i matfettet. Rör ner Milda mat,chilisås,kycklingfond/tärningen,paprika och låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servera med ris,pasta eller potatis.

Önskas lite mer smak och mustighet, tillsätt gärna en tunnskivad cabanoss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar