söndag 22 februari 2009

Maten för i morgon är förberedd.

Känns alltid skönt när man vet att det finns färdiglagad middagsmat hemma i kylskåpet. Och speciellt om man har lite annat inplanerat efter jobbet, som imorgon då jag skall hjälpa min kära syster med att hämta hennes pojke från fritids. De bor i Kungälv, så med tanke på eftermiddagstrafiken kan det ju ta ett tag innan man landar i Partille igen. Av erfarenhet så kurrar det i flera magar här vid 18-tiden och då är det bra om middagen är nästan klar.

Mitt kök erbjuder imorgon då:

Färsbiffar i tomatsås,tagliatelle och grönsaker.

Recept till detta:

800g blandfärs

1,5 tsk salt

ca 1 krm svartpeppar

lika mycket vitpeppar

3 msk potatismjöl

1,5 dl mjölk

3 brk krossade tomater

2 dl mellangrädde/vanlig grädde

2 tsk kinesisk soja

smör/margarin till stekning

Blanda färsen med salt,peppar,potatismjöl och mjölk. Forma till småbiffar.

Stek biffarna 3-4 minuter på varje sida.

Häll av vätskan från tomaterna och blanda med grädden och soja. Häll tomatblandningen runt biffarna i pannan. Låt alltsammans puttra ytterligare ca 5 minuter.

Servera gärna som jag gör med nykokt pasta. Andra alternativ kan vara potatis,cous cous eller ris.

Variera gärna smaken på tomatsåsen med ex att tillsätta vitlök.

Kanongott tycker jag!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar