lördag 14 februari 2009

Fiskburgare med pepparrotstopping,potatismos och morötter

Blev lite inspirerad av senaste Arla-recepten och komponerade ihop detta (kameran är av kvalitet sämre och bör bytas ut)

4 pers

Fiskbiffar:

400g fiskfilé ex.hoki

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

2 äggulor

2 msk hackad dill

2 msk potatismjöl

1 1/2 dl grädde

1 msk smör

Dela fisken i bitar. Mixa fisk,salt,peppar,äggulor,dill,mjöl och grädde till en färs.

Forma färsen till 12st ovala biffar.

Stek dem i smör i en stekpanna ca 3-4 min på varje sida.

Till dessa hade jag hemlagat potatismos, smörslungade kokta morötter samt en kall pepparrotssås gjord så här:

ca 4 msk färskriven pepparrot

2 dl creme fraiche

salt och peppar efter smak

ca 1 tsk flytande honung

Min kommentar: jag använde mig av fryst fisk som hade tinat. Jag tyckte fiskfärsen kändes lite lös ( ok jag klickade ut smeten i pannan). Jag skulle kramat ur mer vätska ur fisken.

Annars ett bra recept för variation.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar